Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/قم استاد حوزه گفت: اقتضای صعود اعمال انسان رضایت الهی و مانع صعود غضب الهی است.

حجت‌الاسلام والمسلمین هادی عباسی خراسانی، استاد سطح عالی حوزه، با اشاره به دعای روز دوم ماه رمضان، گفت: در روز دوم ماه مبارک رمضان، با خداوند خود این چنین سخن می‎گوییم که «‎اللّهُمَّ قَرِّبْنی فیهِ اِلی مَرْضاتِکَ وَ جَنِّبْنی فیهِ مَنْ سَخَطِکَ و نَقْماتِکَ وَ وَفِّقْنِی فِیهِ لِقِراءَةِ آیات بِرحْمَتِکَ یا أَرْحَمَ الرَّاحِمین».

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی افزود: معنی این دعا آن است که خداوندا! در این ماه مرا به‌سوی خوشنودی خویش نزدیک کن و مرا از خشم و انتقامت دور گردان و در این ماه به قرائت آیات قرآن موفقم گردان؛ به رحمت خود، ای مهربان‌ترین مهربانان!
این استاد سطح عالی حوزه در شرح این دعا گفت: در دعای روز دوم ماه رمضان، سه چیز از خداوند می‌طلبیم: نخست رضایت و خشنودی الهی، دوم دوری از خشم و غضب خداوندی و سوم توفیق قرائت آیات قرآن کریم.
وی افزود: برای تحقق هر امری، دو شرط وجود دارد؛ یک این‌که مقتضی موجود باشد و دوم آن‌که مانع هم مفقود باشد؛ اقتضای صعود اعمال انسان، رضایت الهی است و مانع صعود، سخط(غضب) باری‌تعالی؛ در این روز انسان از خدا می‌خواهد مقتضی را که همان رضایت الهی است، ایجاد کند و مانع را که سخط او است، از میان بردارد.
عباسی خراسانی تصریح کرد: نتیجه این دو درخواست، صعود اعمال و قبولی آن است؛ در ماه مبارک رمضان، انسان باید اعمال خویش را صحیح انجام دهد، به‌ویژه روزه را؛ اعمالی صحیح هستند که با شرایط صحت انجام شوند و شرایط صحت او را به شرط قبولی می‌رسانند.
وی گفت: شرط قبولی اعمال دو چیز است؛ اقتضای عمل که رضوان الهی است و مفقود بودن مانع که سخط الهی است؛ در نتیجه این دو، انسان در رحمت رحیمیه باری تعالی قرار می‌گیرد؛ چنین انسانی بزرگ‌ترین نعمت و منتهای آرزویش، رضوان الهی است؛ «وَعَدَ اللَّهُ الْمُؤْمِنِینَ وَ الْمُؤْمِنَاتِ جَنَّاتٍ تجَْرِی مِن تحَتِهَاالْأَنْهَارُ خَالِدِینَ فِیهَا وَ مَسَاکِنَ طَیِّبَةً فیِ جَنَّاتِ عَدْنٍ وَ رِضْوَانٌ مِّنَ اللَّهِ أَکْبر ذَالِکَ هُوَ الْفَوْزُ الْعَظِیم؛ خداوند به مردان و زنان مومن باغهایی را وعده داده است که در آن جویبارانی روان است که جاودانه است و خشنودی و رضای خداوند از همه اینها برتر است و پیروزی بزرگ همین است»، (توبه/ ۷۲).
 وقتی امر پروردگار اطاعت شد، فعل عبد، امر رب می‌شود
عباسی خراسانی افزود: وقتی خداوند اراده می‌کند خیری به بنده‌ای برساند، به او امر می‌کند؛ هنگامی که امر کند، دوست دارد امرش اطاعت شود، هم‌چون پدری که دوست دارد فرزندش سخنش را گوش فرادهد؛ وقتی امر پروردگار اطاعت شد، فعل عبد، امر رب می‌شود مطابق خواسته خدا و این همان معنای توفیق است.
وی گفت: توفیق از باب تفعیل و به معنای همراهی و مطابقت چیزی با چیز دیگر است؛ بنابراین کار انسان امر باری‌تعالی می‌شود؛ انسان روزه‌دار در این روز خواسته‌اش توفیق است و چون ماه رمضان، ماه بهار قرآن است، بهترین کارها قرائت آیات قرآن است و انسان توفیق قرائت قرآن را می‌طلبد.
مؤلف کتاب الهی نامه تصریح کرد: خداوند در قرآن می‎فرماید: «فَاقْرَؤُوا مَا تَیَسَّرَ مِنَ الْقُرْآنِ؛ هر چه می‌توانید قرآن تلاوت کنید»، (مزمل/ ۲۰) و انسان روزه‌دار هرچه بیش‌تر قرآن بخواند بهتر است؛ امام رضا(ع) هر سه روز یک ختم قرآن داشتند؛ خواندن قرآن به‌ویژه در سحر زنگار از دل می‌زداید و قلب را صفا می‌دهد.
وی در تشریح «بِرحْمَتِکَ یا أَرْحَمَ الرَّاحِمین» گفت: انسان ابتدا رضایت الهی را می‌طلبد که مقتضی است و دوم رفع مانع را خواسته که سخط الهی است و سوم نیز از خدا توفیق قرائت قرآن می‌خواهد و همه این‌ها با توجه به رحمت خاص خداوند است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی فرهنگی و هنری منطقه قم ماه رمضان دعا روز دوم ماه رضایت الهی ماه رمضان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۵۹۶۳۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شهید مطهری نیم قرن در راه اعتلای فکری جامعه اسلامی قلم زد

به گزارش خبرنگار مهر، حجت‌الاسلام محمدحسن ابوترابی‌فرد، در خطبه‌های نماز جمعه امروز (۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۳) در دانشگاه تهران ضمن دعوت همه مؤمنان برای تقوای الهی، گفت: شهید مطهری معلم حوزه و دانشگاه بود و روز شهادت شهید مرتضی مطهری روز معلم نام‌گذاری شد.

وی افزود: او شخصیتی بود که در مدرسه قرآن و عترت تربیت شد و با کوله باری از معرفت و تقوا و ورع و با بینش عمیق اجتماعی و سیاسی و درک درست از واقعیت‌های فکری در جامعه حدود نیم قرن در راه اعتلای فکری و عقلانی و علمی جامعه اسلامی قلم زد و با دستیابی به مقام شامخ شهادت به لقای خدای سبحان شتافت.

امام جمعه موقت تهران با اشاره به اهمیت علم که در قرآن هم به آن اشاره شده است، اظهار کرد: این قلم است که راه را برای ارتقای جامعه بشری در پرتو علم هموار می‌کند. قلم نقش انتقال علم به انسان را دارد و قلم راه برای فراگیری همه علوم برای انسان فراهم کرده است.

وی افزود: انسان در میان همه پدیده‌ها از بالاترین ظرفیت و استعداد برای فراگیری دانش برخوردار است.

حجت الاسلام ابوترابی فرد تاکید کرد: جامعه آراسته به قسط که انسان‌های عادل آن را به پا می‌دارند، دستاورد آراستگی به علم و تصمیمات مبتنی بر دانش است.

در حال تکمیل

کد خبر 6095531

دیگر خبرها

  • آیت‌اللّه العظمی نوری همدانی: اسلام بزرگترین حامی حقوق زن است/ اسلام «زن‌» را بعنوان اینکه مانند مرد یک انسان کامل است و شایستگی خلیفه الهی بودن را دارد معرفی کرد
  • حوزه‌های علمیه مهمترین نقش تربیتی را در جامعه دارند
  • اصل حج بر وحدت بین مسلمانان است
  • خانواده‌ها فرزندان خود را با معارف الهی آشنا کنند
  • مراسم عزاداری آخرین مسافر بقیع در مدرسه علمیه خان شیراز
  • امام صادق(ع) علوم الهی را بسط داد و انسان‌های شایسته‌ای را تربیت کرد
  • بیداری امروز دانشگاهیان در غرب، تحقق راهبرد الهی برای تغییر است
  • اعتراضات دانشجویی در آمریکا، انعکاس نامه رهبر انقلاب به جوانان غربی است
  • شهید مطهری نیم قرن در راه اعتلای فکری جامعه اسلامی قلم زد
  • همایش هفته شورا‌ها در جغتای برگزار شد